Elkészítés: Az élesztőt a tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatom. A lisztet egy nagyobb edénybe teszem, a közepébe egy kis lukat csinálok a kezemmel, és ide beleteszem az összes hozzávalót, a felfuttatott tejjel együtt. Összegyúrom, majd kézzel vagy egy nagyobb fakanállal levegősre felverem. Fontos, hogy meleg helyen készítsük a tésztát!! Legalább 1 órát kelesztem kell, kétszeresére vagy akár háromszorosára megnőhet.
Kinyújtom 1,5-2 cm vastagra, és kb 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom. Forró olajban kisütöm. Vigyázat, gyorsan sül.
Ízlés szerint lekvárral, porcukorral fogyasztható. Mi legutóbb nutellával ettük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre