Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a sárgákat is, és jó sűrű habot verünk belőle. Ezután a langyos (!) mézet (én nem szeretem a folyós akácmézet, ezért mindig virágmézzel csinálom) belecsorgatva még kb. 5 percig verem, majd a sütőporral elkevert lisztet, a fűszereket beleszitálom a masszába. Óvatosan alákeverem a lisztet, majd egy alaposan kikent, lisztezett kuglófformába öntöm.
Mérsékelten forró sütőben (kb. 170 C fokos) kezdem el sütni, és 10 perc után még lejjebb veszem a hőfokot, úgy nagyjából 150 C fokosra. A lényeg, hogy lassan süljön, legalább 45-50 percig, hogy rendesen átsüljön. A méz miatt kell óvatosan sütni, mert könnyen megég, megbarnul. Beleszúrt hústűvel vagy kötőtűvel ellenőrizzük, hogy nem ragad-e már.
Miután kisült, meglisztezzük a tetejét, majd deszkára borítva hagyjuk kihűlni. Még langyos állapotában leönthetjük cukormázzal vagy csokival. Én most marcipán ízű cukormázzal vontam be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre