Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nagymama mazsolás kalácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • tej
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 4–5 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a deszkára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a cukrot, a vajat, a tojást, a mazsolát, a citrom reszelt héját és a sót és jól összedolgozzuk.
    2. A megdagasztott tésztát kizsírozott lábasba tesszük,és letakarva kétszeresére kelesztjük. A tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

    13 ISTENI FONOTT KALÁCS >>> 

    SÓS ÉS TÖLTÖTT KALÁCSOK - 12 KIHAGYHATATLAN RECEPT >>> 

Megjegyzés

Czégény Gyuláné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin