Elkészítés: A cseresznyebefőttet kimagozom, az almákat meghámozom, kivágom a magházakat és cikkekre vágom (négy felé). Annyi vízzel, hogy a gyümölcsöket ellepje, a cukorral és a szegfűszeggel felteszem lassú lángon főni. Amikor megfőtt (ezt leginkább az almák puhaságából lehet megállapítani), behabarom a tej és liszt keverékével (ez a habarás palacsintasűrűségű legyen). Egy kicsit főzőm még, hogy kellően besűrűsödjön. Amikor kész és levettem a tűzről, belekeverem a felkavart pohár tejfölt. Attól, hogy főzés után keverjük bele, kapja meg a szósz azt a krémes jellegét.
Ezt a gyümölcsszószt lehet adni párolt húsok mellé, vagy magában tejszínhabbal a tetején nagyon finom desszert.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre