Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nagymama féle linzer

5/5

Hozzávalók

  • 75 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (lereszelt héja)
  • 30 dkg zsír
  • 2 db tojássárgája
  • tej
  • lekvár (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Egy kevés tejjel jól gyúrható masszává alakítjuk. Gyúródeszkán jól átgyúrjuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
    2. Kis pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
    3. Miután kihűltek megkenjük őket lekvárral, és kettesével összeragasztjuk. Konyharuhával letakarva, fénytől védett helyen tároljuk.

      LINZER NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! 20 KIPRÓBÁLT LINZER RECEPT AZ ÜNNEPRE >>> 

      Még több aprósütemény recept >>> 

      Rögtön puha mézeskalács >>>

       

Megjegyzés

1 napig hagyjuk állni a kész süteményeket, amíg meg nem puhulnak. Mivel sütés után kissé megkeményednek!

HohoBetty
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin