Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama féle fánk

MME MME
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy deciliter tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. Amikor az élesztő felfutott, beleöntjük a tálba szitált liszt közepébe, hozzáadjuk a megmaradt tejet, a tojássárgáját, a vajat és a sót. Hólyagosra dagasztjuk, majd hagyjuk, hogy kétszeresére megkeljen.
  2. Lisztezett deszkán egy vékony pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat, közepén kissé benyomjuk, és bő, forró olajban megsütjük. Először lefedve 3-4 percig, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább.
  3. Papírszalvétára vagy lyukacsos edénybe szedjük, hogy az olaj lecsepegjen a fánkról. Házi készítésű baracklekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Farkas Zoltánné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss