Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagymama almás süteménye

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kivesszük, és a domború felületüket bevagdossuk.

A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és belecsorgatjuk a tejet, majd jól összedolgozzuk.

A masszát vajjal kikent tortaformába öntjük, s belerakjuk a bevagdalt almadarokat. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

A lekvárt felmelegítjük, a tészta tetejére kenjük, és még 15 percig ugyanazon a főfokon sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek