Elkészítés: A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kivesszük, és a domború felületüket bevagdossuk.
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és belecsorgatjuk a tejet, majd jól összedolgozzuk.
A masszát vajjal kikent tortaformába öntjük, s belerakjuk a bevagdalt almadarokat. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük, a tészta tetejére kenjük, és még 15 percig ugyanazon a főfokon sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre