Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nagykunsági szürkemarha gulyás - Petőfi kedvence

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg marhapofa
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csemege fűszerpaprika
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg paradicsom leforrázva és kockázva
  • 10 dkg paprika
  • 5 dkg csipetke tészta
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk só
  • csípős paprika ízlés szerint

Elkészítés

    1. Egy fazékban, a zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
    2. Lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és mérsékelt lángon pirítjuk tovább. Hozzáadjuk a kockázott paprikát, majd a felkockázott húst, kb. 15 perc után felöntjük vízzel, és enyhén besózzuk. Lassan főzzük kb. 1 órát, azután belerakjuk a kockázott zellert, a répát és a fehérrépát.
    3. Miután főztük még negyed órát belerakjuk a kockázott burgonyát, és 10 -15 percig, alacsony lángon tovább főzzük. Kifőzött csipetkére tálaljuk.

Megjegyzés

Kovács Zoltán Creative Chef receptje
Kovács Zoltán Budapest legjobb éttermeinek dolgozott közel húsz évig, mint séf és kreatív séf. Szakács mestervizsgája mellé felsőfokú kereskedelmi és reklám diplomával is rendelkezik. Nála tanult többek között Széll Tamás is, aki 2016-ban döntőbe jutott a Bocuse d’Or versenyen és megnyerte a szakácsolimpia európai döntőjét. Az utóbbi időben több nagykövetség vezető séfje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek