Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Nagyi zserbója

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 10-15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db kockacukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 üveg baracklekvár
  • A te tejére:
  • 1 tábla csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a kockacukorral elkevert tej felében. A tésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a margarint, a tojást és a maradék tej et. Végül hozzákeverjük az élesztőt is, és összegyúrjuk.
    2. A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral és a lekvárral.
    3. A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, beletesszük az első lapot, és rákenjük a töltelék felét. Rátesszük a második kinyújtott tésztalapot, amire rákenjük a töltelék másik felét. Végül befedjük az utolsó tésztával.
    4. A tetej ét villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, gőz felett felolvasztott és az olajjal elkevert csokival megkenjük a tetejét.

      KLASSZIKUS, MÉZES ÉS VILLÁMGYORS: 10 ZSENIÁLIS VARIÁCIÓ ZSERBÓRA! >>> 

      8+1 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES KARÁCSONYI ZSERBÓHOZ >>> 

Megjegyzés

A zserbó egy igazán finom sütemény, elmaradhatatlan az ünnepi asztalról!

Szepi Ági
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Szepi Ági
Kedves kliegl! Nagyon el lett írva az adag, hiszen ez természetesen 1 adag. Ezt az adagot, én 35 x 30 -as tepsiben szoktam készíteni.
kliegl
Kedves Szepi Ági! Szeretném megkérdezni, hogy nálad mit jelent a zserbó esetében a "6 adag". Feltételezem, hogy nem 6 szelet. Továbbá ebből a hozzávalókból mekkora tepsiben kell sütni? Válaszodat köszönöm.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes