Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi ribizlis pitéje

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 28 dkg liszt
  • 28 dkg cukor
  • 4 evőkanál ribizlilekvár
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A tetejére:
  • 35 dkg ribizli
  • 20 dkg cukor
  • 8 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A megpuhított vajat a cukorral és a 4 tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a tejjel locsolgatva jól kidolgozzuk. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 20 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve még melegen megkenjük a lekvárral. Közben a ribizlit megtisztítjuk és elvegyítjük a 20 dkg cukorral, vigyázva, hogy a szemek ne törjenek össze. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, beleforgatjuk a cukros ribizlit, majd rákenjük a lekvárra.

Rövid időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a tetején lévő hab kicsit száradjon. Amikor kihűlt, vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss