Elkészítés: A megpuhított vajat a cukorral és a 4 tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a tejjel locsolgatva jól kidolgozzuk. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve még melegen megkenjük a lekvárral. Közben a ribizlit megtisztítjuk és elvegyítjük a 20 dkg cukorral, vigyázva, hogy a szemek ne törjenek össze. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, beleforgatjuk a cukros ribizlit, majd rákenjük a lekvárra.
Rövid időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a tetején lévő hab kicsit száradjon. Amikor kihűlt, vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre