Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi pudingos kalácsa

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 47 dkg finomliszt
  • 2 csomag instant élesztő
  • 1 csapott teáskanál só
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 1,7 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 csomag étcsokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • 2 teáskanál rumaroma
  • Valamint:
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc).

A töltelékhez a vaníliás és a csokoládés pudingot a tasakon szereplő leírás alapján, de csupán 2-2 dl tej és 2-2 dkg cukor hozzáadásával elkészítjük.

A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. A tészta egyik felét 8 egyenlő darabra vágjuk, és enyhén kinyújtjuk. A tésztadarabkákat megtöltjük vaníliás pudinggal, majd gombócot formázunk belőlük. A tésztagombócokat egy kört formálva a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta másik felét 16 egyenlő kis darabra vágjuk, enyhén kinyújtjuk, és megtöltjük a csokoládépudinggal. Gombócokat formázunk, majd 8 darabot a tepsin a körön belülre, 8 darabot pedig a körön kívülre helyezünk.

A süteményt a tepsiben letakarva legalább 15 percig meleg helyen pihentetjük. Sütés előtt a sütemény tetejét a tejjel felvert tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss