Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi gesztenyés tekercse

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 18 dkg sütőmargarin (Rama)
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb színű)
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott)
  • 12 dkg sütőmargarin (Rama)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1-2 kiskanál rum
  • 1 kiskanál kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés

1.

A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne) és félretesszük, amíg elkészül a krémje.

2.

Ehhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne.

3.

Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével fölgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd legalább 1órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4.

Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan (ha vastag rajta a csokoládé, nem lehet felszeletelni a puha tésztát) bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll, és nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek