Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nagyi féle zöldborsóleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg friss zöldborsó (kb. 50 dkg tisztított vagy mélyhűtött)
  • 1 db sárga répa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 db hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 l zöldség alaplé
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 mk édesnemes pirospaprika
  • 4 dkg száraztészta

Elkészítés

    1. A zöldborsót kifejtjük. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. 
    2. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát az alaplében feltesszük főni lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük. 
    3. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük. 
    4. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

    ZÖLDBORSÓVAL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>> 

    3 ZÖLDSÉG, AMIT NEM HASZNÁLSZ, PEDIG KELLENE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin