Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi féle kakaós krémes

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós lapokhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaó
  • kevés tej
  • A piskótalaphoz:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A kakaós lapok hozzávalóiból tésztát gyúrunk, csak éppen annyi tejjel, hogy ne legyen túl kemény. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd a tepsink méretének és formájának megfelelő lapra nyújtjuk. Mivel elég kemény, törékeny lapot fogunk kapni a végén, amit majd a krém fog megpuhítani, célszerű sütőpapír használatával a tepsi hátoldalán megsütni, így könnyedén lecsúsztathatjuk onnan, és biztosan nem fogjuk letörni a szélét.

Miután a lapokat megsütöttük, ugyanolyan nagyságú tepsiben a piskótalaphoz felsorolt hozzávalókból vizes piskótát sütünk (a tojásfehérjét külön habbá verve óvatos mozdulatokkal keverjük a többi alapanyaghoz).

A krémhez a 3 tojást, a 3 kanál lisztet és a fél liter tejet felhasználva krémet főzünk, majd kihűlve hozzákeverjük a margarint és a vaníliás cukorral elkevert porcukrot, az egészet jól átdolgozzuk.

Az első kakaós lapot megkenjük a krém egyik felével, ráhelyezzük a piskótalapot, majd jöhet a krém másik fele, végül a második kakaós lap. Néhány órát - vagy akár egy éjszakát - pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Megjegyzés

A család kedvence...
- kicccaj

Ezek is érdekelhetnek

Friss