Elkészítés: 4 tojás sárgáját 30 dkg vaníliás porcukorral habosra keverünk, majd adunk hozzá 8 evőkanál vizet, 1 citrom levét és a lereszelt héját. Az egészet jól összekeverjük 10 dkg dióval, majd hozzáadjuk a 20 dkg lisztet a sütőporral. Ezután a 4 tojás felvert habját óvatosan hozzákeverjük. Forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
Hideg csokoládémáz: a 20 dkg porcukrot 5 dkg vajjal, 3 evőkanál kakaóval és 2 evőkanál vízzel összekeverjük, és a mázt a tepsiből kifordított, még forró tésztára kenjük. A sütit kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre