Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi csörögefánkja

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csörögefánkhoz keverjük habosra a tojássárgájákat a tejföllel és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, valamint a sót, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. Ha túl kemény a tészta, egy kevés tejföllel lazíthatjuk.
  2. Liszttel meghintett felületen nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag téglalappá, és pizza- vagy derelyevágóval szeljük fel 10 x 8 cm-es rombuszokra. Egy éles kés segítségével ejtsünk mindegyik közepén egy-egy kb. 2-2,5 cm hosszú bemetszést. Az egyik hosszanti csücsköt dugjuk át rajta, majd a két végét kissé húzzuk meg.
  3. Forrósítsuk fel az olajat, és adagonként süssük ki benne a fánkokat. Azután szedjük őket konyhai papírtörlőre, és még forrón szórjuk meg egy kevés porcukorral. Szilvalekvárral tálaljuk.
Még különlegesebb lesz a fánk, ha nem szilva-, hanem rumos baracklekvárral kínálod. Ehhez kis lángon melegítsd fel a lekvárt, és keverj hozzá egy kevés rumot vagy rumaromát. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss