Elkészítés: A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és áttörjük.
A burgonya feléből a liszttel, a tojással, sóval, kevés vízzel gyúrt tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a derelye készítésénél szokásos módon megtöltjük a brindza feléből és a
többi főtt burgonyából összeállított töltelékkel.
Derelyevágóval kisebb darabokat vágunk, és lobogó sós vízben megfőzzük.
A főtt derelyét jénai tálba szedjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és egyentelesen rászórjuk a megmaradt brindzát. Sütőben aranysárgára pirítjuk, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre