Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi brindzás derelyéje

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és áttörjük.

A burgonya feléből a liszttel, a tojással, sóval, kevés vízzel gyúrt tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a derelye készítésénél szokásos módon megtöltjük a brindza feléből és a
többi főtt burgonyából összeállított töltelékkel.

Derelyevágóval kisebb darabokat vágunk, és lobogó sós vízben megfőzzük.

A főtt derelyét jénai tálba szedjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és egyentelesen rászórjuk a megmaradt brindzát. Sütőben aranysárgára pirítjuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss