Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi almás rétese

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A tésztához a keverőtálba szitált lisztet, a villával szétnyomkodott túrót, a feldarabolt vajat és a sót, robotgép segítségével vagy kézzel összedolgozzuk. A masszát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30-60 percig.
  2. Közben a meghámozott, kicsumázott almát, kis darabokra vágjuk vagy lereszeljük és fahéjjal, cukorral, dióval ízesítjük. Szükség esetén, ha az alma túl sok levet eresztett, adhatunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát.
  3. A tésztát két részre osztjuk, és mindkettőt kinyújtjuk - rutinosabbak késszel húzhatják. A lapok közepén elosztjuk az almás tölteléket. A széleket megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, esetleg bepöttyözhetjük egy kevés tejföllel. Ezután a lapokat feltekerjük, és a rudakat az illesztéssel lefelé, sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük.
  4. A réteseket megkenjük az elkevert tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben, 45-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

További almás rétes receptek >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Gmundner Keramik Manufaktur / TrendXpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss