Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagy zabálás büntetlenül - nassolnivalók 100 kalória alatt!

Úgy ennék valamit! Ugye ismerős? De, hogy a nassolás eredményeként ne jelentkezzenek fölösleges kilók, válogass az alábbi 100 kalória alatti ételek közül.

Ha fogyókúrázol, akkor is ennél, ha amúgy nem vagy éhes. Ilyenkor inkább engedj a kísértésnek! Válogass kedvedre az alábbi 21 finomság közül, melyek ráadásul nem tartalmaznak többet 100 kalóriánál.

Szomjoltók

1. Narancsos szójaital

Egy egész narancs levét vegyítsd 1 ek citromlével és 1,5 dl szójatejjel, majd keverj bele 1 tk zabpelyhet. A vitaminok és a fehérjék jótékonyan hatnak a sejtekre. Mellesleg a szójatej teljesen koleszterinmentes, ezért egyáltalán nem terheli sem a vért, sem az ereket. (97 kcal)
 

2. Grépfrútturmix

Facsard ki egy grépfrút levét, majd keverd össze 1 tk mézzel, 1 ek zabpehellyel és 1,5 dl kefirrel. A sok vitamin mellett ez a frissítő rengeteg gyümölcscukrot is tartalmaz, amely elegendő energiát biztosít a testnek. (99 kcal)

3. Paradicsomlé

1 1/4 dl paradicsomlevet fűszerezz némi sóval, borssal és kevés tabascóval. A szósz csípős anyagai felgyorsítják a zsírégetés folyamatát. (99 kcal)

4. Almás savó

Hámozz meg egy kisebb almát, reszeld finomra, majd pépesítsd 1 ek citromlével és 2 dl savóval! Az alma igazi fogyókúrás ennivaló . A héjában lévő pektin ugyanis megduzzad a gyomorban, így fogyasztásával megelőzhető a farkaséhség. (89 kcal)

 
 



Kenyérfélék

5. Juhsajtos szendvics

Villával törj szét 3 dkg juhsajtot, majd szórd egy szelet teljes kiőrlésű szezámmagos kétszersültre. A tetejére rakj 3 felszeletelt retket, és máris örömmel falatozhatsz. Ez a harapnivaló remek választás azok számára is, akik érzékenyek a tehéntejből készült termékekre. (99 kcal) 

6. Olajbogyós kenyér

Kenj meg egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret zöldfűszeres túróval, majd ossz el rajta 5 db vékonyan felkarikázott olajbogyót. A túró értékes fehérjével látja el a szervezetet, ami kellő energiát ad az izmoknak. (99 kcal)

7. Paprikás ropogós

Fűszerezz 1 ek túrót némi pirospaprikával, majd kend egy szelet kétszersültre. A szendvicset díszítsd egy csíkokra vágott, piros húsú paprikával. Előnye, hogy C-vitaminban gazdag paprika  segítségével növelheted szervezeted ellenálló képességét. (87 kcal)

8. Paradicsomos szendvics

Kockázz fel apróra 1 egész paradicsomot, és keverd össze 1/2 tk olívaolajjal, majd ízesítsd sóval, borssal. Egy vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret vágj félbe, az egyik felére halmozd rá a paradicsomsalátát, végül borítsd rá a kenyérszelet másik felét. (99 kcal)

 

Gyümölcsök

9. Ananász kompóttal

Darabolj fel 2 szelet cukormentes konzerv ananászt, majd adj hozzá 1 ek áfonyabefőttet. Ez a finomság a bogyós gyümölcs vastartalmának köszönhetően fokozza a koncentrálóképességet. (96 kcal)
 

10.Málnapüré

Pépesíts 10 dkg mirelit málnát, majd ízesítsd kevés mézzel. Egy kis körtét vágj cikkekre, és rakd a püré tetejére. Ez a minimális adag rengeteg B-vitamint tartalmaz, amelyre a szervezetnek az emésztéshez is szüksége van. (96 kcal)

11. Szilvakoktél

Ez az ínycsiklandozó ital gyorsítja az emésztést : keverj össze 1 dl szilvalevet 1/2 dl piros szőlőlével és 1 ek citromlével, végül hígítsd némi ásványvízzel. (99 kcal)

12. Gyümölcsjoghurt

Zsírszegény joghurtba keverj almaszeleteket. Pillanatok alatt elkészíthető, és a gyümölcsben lévő rostanyagok miatt igen laktató csemege. (99 kcal)

13. Banán

Ez a kedvelt trópusi gyümölcs kiváló energiaforrás munka közben, hiszen B6-vitaminja segít leküzdeni az idegességet. (99 kcal)


Zöldségek

14. Tarka saláta

10 dkg római salátát, 1 csomó retket, 10 dkg paradicsomot és 1/2 sárga húsú paprikát szelj fel kisebb darabokra, majd apríts hozzá kevés metélőhagymát. Végül locsold meg 1 ek olívaolajjal, és fogyaszd egészséggel! (87 kcal)

15. Sárgarépa

Ha esténként tör rád a nassolási vágy, sóspálcika helyett rágcsálj inkább répát. Ugyanolyan ropogós, de még az alkodat is segít megőrizni. A 12,5 dkg sárgarépát és a 1/2 almát reszelj durvára, majd keverjen hozzá 1 tk mazsolát, kevés citromlevet és némi édesítőszert. (99 kcal)

16. Töltött uborka

Ideális diétás élelmiszer az uborka, hiszen 97%-ban vizet tartalmaz. Hosszában vágj fel 1/2 kígyóuborkát, kapargasd ki a magjait. Ezután 3 ek félzsíros túrót ízesíts kevés citromlével, sóval, borssal és aprított kaporral, majd ezzel töltsd meg a zöldséget. (90 kcal)

17. Retek-torma turmix

Ez az ízletes finomság felizzítja a zsírégetést! Kóstolda meg ezt a pikáns keveréket: 1/2 csomó retket turmixolj 1/2 doboz zsázsával és 1/2 tk reszelt tormával. Végül keverj hozzá 1/2 tk citromlevet és 1 1/4 dl írót. Ebben az egészséges italban lévő illóolajok harcképtelenné teszik a baktériumokat. (60 kcal)

MELYIK A LEGJOBB FOGYÓKÚRA? ÍME A NAGY DIÉTAMUSTRA! >>> 

Édességek

18. Málnatorta

Hetente egyszer jutalmazd meg magad, és felezz meg egy barátnőddel egy szelet gyümölcstortát. Ha néha-néha engedsz a kísértésnek, csökkentheted a hirtelen rád törő édességvágyat. Mindenképpen tejszínhab nélkül fogyaszd, mert az túlságosan sok zsírt tartalmaz. (64 kcal)


19. Gyümölcspehely

Keverj össze 2,5 dkg aszalt sárgabarackot 1 ek zabpehellyel. Fogyassz mellé bőségesen vizet, így gyorsíthatod az emésztésedet! (95 kcal)

20. Gyümölcsrizs

10 dkg tejberizst keverj össze 3 darab aprított eperrel. A rizs káliumban gazdag, és kihajtja a fölösleges vizet a szövetekből. (99 kcal)

21. Dinnyeleves

Pürésíts 15 dkg sárgadinnyét, majd keverj hozzá 1/2 dl narancslevet. Ezután ízesítsd kevés édesítőszerrel, végül hűtsd le összezúzott jégkockadarabokkal! Igazi finomság, nagy százalékban vizet tartalmaz, így hamar jóllakottnak érzed magad tőle. (99 kcal)

6 SZUPEREGÉSZSÉGES ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 

NO CUKOR! 15 BOMBAJÓ DIÉTÁS ÉDESSÉG A PALACSINTÁTÓL A SAJTTORTÁIG >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss