Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral, a cukorral, a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a lágy margarinnal.
Beleteszem a 4 tojássárgát, és kézzel összegyúrom, majd lisztezett deszkán kinyújtom.
Kikenek egy közepes, magasabb falú tepsit, és a tésztát belefektetem úgy, hogy a szélein fél centit körben magasabbra hagyok. (Ez azért kell, hogy a lekvár ne folyjon le, és így ne égjen meg.) A tésztát megkenem a lekvárral.
A tetejéhez a diót, a porcukrot és a kakaóport összekeverem. Habbá verem a tojás fehérjét, majd óvatosan - hogy a hab ne essen össze - összekeverem. Óvatosan a tészta tetejére öntöm. Soha nem egy kupacban, mert kinyomja a lekvárt maga alól, hanem óvatosan több sávban! Megigazgatom, ha szükséges, és előmelegített, kb. 170-180 fokos sütőben sütöm. Akkor jó, ha a teteje kissé megszikkad.
Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakra szaggatom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre