Elkészítés: Kimérjük a zabpelyhet egy tálba, az almát megmossuk, majd lereszeljük rá a zabpehelyre, jól összekeverjük. Az aszalt szilvát deszkán apróra vágjuk, majd azt is a tálba tesszük. Az olajos magvakat ízlésünk szerint beleszórjuk, elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, rárakjuk a keverékünket, és kb. 5 mm vastagra kézzel vagy vizes kés segítségével ellapogatjuk téglalap formára.
170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Minél tovább hagyjuk a sütőben, annál keményebb, ropogósabb lesz. Ha megsült, felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre