Egy tálban a banánt összetörjük egy villával, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük a mézzel, az olajjal, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, összetörjük vagy akár durvára daráljuk. Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk. A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és kézzel alaposan összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkojuk a masszát. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Ahhoz, hogy a müzliszelet összeálljon, megfelelően nedvesnek kell lennie a masszánknak. Ezt úgy tesztelhetjük, hogy a kezünkkel összenyomunk egy darabot a masszából, és ha összeáll, akkor jó. Ha nagyon morzsolódik, és nem akar összeállni, tegyünk még bele gyümölcsöt. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!