Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Müzlis-málnás pite

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl langyos tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojássárgája
  • A tetejére:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg magos müzli
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl tejszín
  • A krémhez:
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart pépje
  • 2 tojássárgája
  • 30 dkg málna

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitáljuk, belekeverjük az élesztőt. Hozzáadjuk a vajat, csipet sót, a tejet, a cukrot és a tojássárgáját, és simára dolgozzuk. Meleg helyen letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk, majd lisztezet deszkán kisebb tepsi méretűre, kb. 32x38 centisre nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és belesimítjuk a tésztát. Villával megszurkáljuk, letakarjuk, és további 15 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

A tetejére a 20 dkg vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a müzlit, a cukrot és a tejszínt, simára keverjük, majd a tésztára öntjük. 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez 4 kanál tejjel simára keverjük a keményítőt. A maradék tejet a cukorral és a vaníliával lábasban felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítős tejet, és még egyszer felforraljuk. Levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hagyjuk kihűlni. Beleforgatjuk a málnát meg a vaníliakrémet.

A tésztát lapjával kettévágjuk. Az alsó részt megkenjük a málnás-vaníliás krémmel, majd rátesszük a felső tésztalapot. Szeletelve vagy felkockázva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss