Müzlis csirkemellropogós

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 zacskó natúr cornflakes
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • bors
  • tárkony
  • olaj

Elkészítés

    1.  A csirkemellfilét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sóssuk, borsozzuk.
    2. A lisztet összekeverjük kb. 1 teáskanál tárkonnyal, 1 teáskanál bazsalikommal és 1 teáskanál pirospaprikával. A cornflakest egy tálba öntjük.
    3. Először a felvert tojásban forgatjuk meg a csirkemellcsíkokat, aztán a fűszeres lisztben, majd újra a tojásban, végül a cornflakesben, és bő, forró olajban vagy zsírban aranybarnára sütjük a csirkefalatokat.

      Sörkorcsolyaként mártogatóssal, főételként krumplipürével kínáljuk.

      RECEPT ÉS FOTÓ: YELLOW ZEBRA BAR >>>

Megjegyzés

A liszthez adagolt fűszerek mennyisége ízlésfüggő, ki kevesebbet, ki többet szeret belőlük. Ne féljetek kísérletezni!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin