Elkészítés: A kuszkuszt tálba teszem, hideg vizet enegedek rá, majd azt leöntöm róla óvatosan, hogy a szemek a tálkában maradjanak. Ezt megismétlem, majd a kuszkuszt kinyomkodom, és a kuszkuszfőzőbe teszem, ha nincs, akkor olyan edénybe, ami alkalmas a vízgőz feletti párolásra (vegyük figyelembe, hogy a kuszkusz dagad, így ne tömjük tele az edényt). 15 perc múlva kiöntöm egy nagy tálba, 5 dkg vajat és 1 pohár vizet teszek hozzá, összekeverem, majd az egészet visszateszem a vízgőz fölé. 15 perc múlva megismétlem az előző műveletet, majd a harmadik 15 perc előtt az edény aljára a korábban beáztatott mazsolat teszem elsőnek, erre halmozom a kuszkuszt, végül a 15 perc letelte után az egészet ismét tálba teszem, 5 dkg vajat teszek hozzá, átforgatom, hogy mindehova jusson mazsola, és ízlés szerinti cukorral meghintve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre