Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka tekercs

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 padlizsán
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 4 paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál chili
  • 1/2 teáskanál oregano
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 5 dkg parmezán
  • Valamint:
  • 2 dl joghurt

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon megsütjük.

A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinsztelünk, ehhez adjuk a darált pulykahúst, 2 paradicsomot apró kockákra vágva, majd a fűszereket. Alaposan összepirítjuk. Hagyjuk kissé hűlni, majd az elősütött padlizsánszeletekre halmozzuk, feltekerjük, és sütőtálba tesszük.

Tetejükre 1-1 szelet paradicsomot teszünk, és megszórjuk parmezán sajttal. Az így elkészült tekercseket kb. 10 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Hűs joghurtot tálalunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek