Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka pulykahúsból

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A muszaka elkészítéséhez a padlizsánt 1 cm-es csíkokra vágjuk, besózzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, felvágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan lekenjük olívaolajjal.
  2. A burgonyát kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A megtörölgetett padlizsánt eközben egy kevés olívaolajon serpenyőben megsütjük, és papírtörlőre szedjük.
  3. A lila hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát karikára, a paradicsomot kockára szeljük. Egy nagy serpenyőben, forró olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Pár percig pirítjuk, ekkor mehet bele a paradicsom. Aláöntjük a fehérbort is. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, oreganóval, babérlevéllel fűszerezzük, és további 10 percig főzzük.
  4. A besamelhez egy lábasban felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lisztet, habverővel folyamatosan kevergetjük, és lassan hozzáadjuk a tejet, és szerecsendióval ízesítjük. Pár perc alatt szüntelenül kevergetve fog besűrűsödni. Félretesszük.
  5. Egy mély, hőálló tál aljára rakunk egy réteg padlizsánt, arra a sült krumplit, rá a darált húsos keveréket, majd ismét padlizsán és darált hús következik. Erre öntjük a besamelt, majd megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  6. A tálaláshoz, szeleteléshez várjunk, amíg hűl egy kicsit, úgy könnyebb. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss