Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka másképp

MME MME
2 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat kb. ujjnyi vastag szeletekre vágom, majd forró olajban átsütöm mindkét oldalát, hogy aranybarna legyen. A kész padlizsánt papírra teszem, mert sütés közben sok olajat szív magába. A vöröshagymát olajon megpárolom, majd belerakom a zúzott fokhagymát is. Ráborítom a darált húst, átsütöm, sózom, borsozom.
Ezután egy tepsibe teszem a padlizsánt, rá a darált húst, majd a szeletekre vágott paradicsomot. A tetejét jól megszórom emmentáli sajttal, és 15-20 perc alatt készre sütöm. Tzatzikivel és friss kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

A padlizsán a (tepsiben) sütés során kiengedi az olajat - ezt kanállal ki tudjuk merni a tepsiből könnyedén.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss