Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka III.

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában), ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.

A vajban megpirítjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a felkarikázott paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, és kb. 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 3 pohár vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, szegfűborssal, és további kb. 10 percig főzzük.

A padlizsánokat - amennyire tudjuk - kinyomkodjuk, és napraforgóolajban barnára sütjük, majd leitatjuk róluk az olajat. Sütés közben sózzuk a padlizsánszeleteket!

Egy tűzálló tálban egy sorban letesszük a padlizsánok felét, ráöntjük a húsos szót, majd a tetejükre a padlizsánok másik részét. A padlizsánok tetejére tesszük a karikára vágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss