Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka csirkehússal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagy csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 paradicsom
  • 4-5 krumpli (50 dkg)
  • 2 kisebb padlizsán
  • 2 kisebb zsenge tök
  • olaj
  • bors
  • csombor (borsikafű)
  • A sajtszószhoz:
  • 6-7 dkg vaj
  • 2 kanál liszt
  • 5 dl tej
  • 10-12 dkg sajt

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát szálasra vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, majd fehéredésig, kevergetve pároljuk.

A paradicsom bőrét éles késsel megvágjuk, 30 másodpercre lobogó, majd jéghideg vízbe dobjuk, így könnyebben le tudjuk húzni a héját. Kockára vágjuk, és hozzáadjuk a párolt darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk, csomborral ízesítjük, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog.

A padlizsánt és a tököt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, lesózzuk, és félretesszük 10 percre.

Papírtörülközőre szedjük a karikákat és alaposan leitatjuk róluk a nedvességet.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és barnára sütjük a lesózott zöldségeket, ismét papírtörülközőre szedjük, és alaposan leitatjuk a fölösleges olajat, amit magába szívott.

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.

A hozzávalókból elkészítjuk a sajtos bechamel mártást.

Következik az összeállítás: egy tűzálló tál aljára terítjük a krumplikarikákat, ráöntjük a fele húsmennyiséget, meglocsoljuk sajtszósszal, padlizsánkarikák következnek, a maradék csirke, ismét sajtszósz. Végezetül betakarjuk a tökkarikákkal, és rásimítjuk a sajtszószt.

Forró sütőben 15-20 percet sütjük.

Megjegyzés

Nagyon ízletes és laktató egytálétel. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss