Elkészítés: A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval.
A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot, majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni a forró sütőben, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük.
A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük, a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre