Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustban párolt báránycomb

MME MME
90 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A combot vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, s kevés zsírban hirtelen körbesütjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott vegyes zöldséget és
hagymát. Átpirítjuk, beletesszük a sűrített paradicsomot, és sóval, borssal, szegfűborssal fűszerezzük, majd liszttel meghintjük, s kevés vízzel, musttal felengedjük (félig ellepje).

Párolás közben a levét forró musttal és vízzel pótoljuk. Kevés cukorral és áfonyával is ízesítjük.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük. A lét átszűrjük, a zöldségeket passzírozzuk. A mártást még egyszer felforraljuk.

Tálalás előtt a húst felszeleteljük. Köretnek burgonyaropogóst, angol zöldbabot, roston sült paradicsomot és almaszeleteket adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss