Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustárszószos zöldbabsaláta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg friss zöldbab
  • 2 fej lilahagyma
  • bors
  • A szószhoz:
  • 5 dl zöldségalaplé (lehet a bab főzőleve)
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A babot megtisztítjuk, és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk-törjük. A hagymát karikára vágjuk. Sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A szószhoz a zöldségalaplevet főni tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a vajat, majd pár perc forralás után besűrítjük a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel, és folytonosan kevergetve még pár percet forraljuk. Ha szeretjük, citromlével savanyíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt babra.

Megjegyzés

Roppant finom, hidegen-melegen bármilyen feltéttel lehet fogyasztani. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss