Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros-zöldséges sertésragu pirított házi tarhonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 3 ek mustár
  • frissen őrölt fekete bors
  • A házi tarhonyához:
  • 5 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

    1. A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük. A megpucolt és felszeletelt hagymát megfonnyasztjuk a zsíron. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
    2. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, és egyforma darabokra vágott zöldségeket. Ízesítjük a mustárral. Az egészet lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, amíg a szaft besűrűsödik.
    3. Közben a házi tarhonyához az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat és a sót, majd az egészet kemény tésztává gyúrjuk. 10-15 percig hagyjuk pihenni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 
    4. Nagyobb felületen kiterítve kissé megszárítjuk a tarhonyát, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, ha szükséges, amíg meg nem puhul a tészta. Az elkészült házi tarhonyával tálaljuk a zöldséges ragut. Tejföllel kínáljuk.

      13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

      9 SZAFTOS MUSTÁROS HÚS, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK >>> 

Megjegyzés

Kellemesen fűszeres magyaros, zöldséges sertésragu, házi tarhonyával tálalva. Ebben az ízletes ételben összpontosul a magyar konyhára jellemző ízvilág, amelynek kitűnő alapja a füstölt szalonna, és a gyökérzöldségekkel gazdagított, fűszeres sertés apró hús, amit karakteressé tesz a savanykás mustár és tejföl. 
A kézzel gyúrt, szalonna zsírján pirított házi tarhonya pedig a ragu legkiválóbb körete.

asabasa71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin