Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, majd vékonyan megkenjük préselt fokhagymával és mustárral. Egyszerűbb a kettőt összekeverni, és a keverékkel kiskanállal bekenni a szeleteket.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a húst mindkét oldalukon átsütjük. Egy edénybe szedjük, amit lefedünk, hogy melegen tartsuk.
A visszamaradt olajban 1 felkockázott
vöröshagymát és zöldpaprikát megfonnyasztunk. Felengedjük húslevessel, ízesítjük mustárral, borókabogyóval, babérlevéllel, majd ráöntjük a hússzeletekre. Lassú tűzön pároljuk, ügyelve, nehogy leégjen. Ha a levét elfőtte, kevés fehérborral pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, a tejszínnel, keményítővel behabarjuk.
Köretként burgonyakrokettet adok mellé vajban és fehérborban párolt gyümölccsel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre