Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros vadhús

MME MME
60 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, majd vékonyan megkenjük préselt fokhagymával és mustárral. Egyszerűbb a kettőt összekeverni, és a keverékkel kiskanállal bekenni a szeleteket.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a húst mindkét oldalukon átsütjük. Egy edénybe szedjük, amit lefedünk, hogy melegen tartsuk.

A visszamaradt olajban 1 felkockázott
vöröshagymát és zöldpaprikát megfonnyasztunk. Felengedjük húslevessel, ízesítjük mustárral, borókabogyóval, babérlevéllel, majd ráöntjük a hússzeletekre. Lassú tűzön pároljuk, ügyelve, nehogy leégjen. Ha a levét elfőtte, kevés fehérborral pótoljuk.

Ha a hús megpuhult, a tejszínnel, keményítővel behabarjuk.

Köretként burgonyakrokettet adok mellé vajban és fehérborban párolt gyümölccsel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss