A padlizsánokat mossuk meg, majd hosszában vágjuk félbe, sózzuk jól meg, és tegyük félre kb. 10 percre. Egy tűzálló tálban hevítsük fel az olajat.
A padlizsánokról kaparjuk le a sót, majd minden fél padlizsán belsejéből kb. 2/3 részt vájjunk ki és tegyük félre. Forró olajban a padlizsánok mindegyik oldalát süssük át, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt padlizsánokat kenjük be mustárral. A hagymát és a fokhagymát tisztíts tisztítsuk meg és a kivájt belsővel együtt vágjuk apróra.
A hagymás keveréket a maradék olajon süssük át, sózzuk meg és töltsük vissza a padlizsánokba. A sütőt melegítsük elő 200°C fokra. Minden fél padlizsánt szórjunk meg egy evőkanálnyi zsemlemorzsával, vajforgácsokkal és rozmaringgal.
A sütőben kb. 15 percig süssük. Tálaljuk rizzsel és paradicsommártással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre