A hagymát apróra vágjuk, az uborkát keskeny darabokra aprítjuk. A hagymát az étolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük. Rátesszük a paprikakrémet, a borsot és a piros paprikát.
A tejszínt a tejföllel, a mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, és ráöntjük a májra. Az uborkát is hozzáadjuk. Fedő alatt, lassú tűznél 10 percet főzzük.
A rizst megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor majdnem teljesen elfőtt a leve, 200 fokra melegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük. Itt szépen megduzzadnak a rizsszemek.
Egy apróbb alapterületű szoba vagy otthon berendezése mindig nagyobb kihívás. Néhány alapvető szabály betartásával azonban sokat javíthatunk az összképen, sőt, még tágasabbnak is tűnhet a lakás.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal a néhai magyar filmproducer gyűjteményének egyik ikonikus darabjáról.