Elkészítés: A karajt gyengéden kiklopfoljuk, sózzuk és erőteljesen megborsozzuk. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Kisebb méretű zománcozott tepsibe tesszük, és mindkét oldalát vastagon megkenjük mustárral. A visszamaradt olajat aláöntjük, fokhagymát nyomunk a hússzeletekre, a tejföl felét is egyenletesen elkenjük rajtuk.
Fóliával szorosan lezárjuk, majd sütőben puhára pároljuk. Amikor a hús már puha, fólia nélkül zsírjára sütjük, majd a hússzeleteket kivesszük.
A tepsiben maradt mustáros-tejfölös egyveleget a tűzre tesszük, meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a tejföl másik felét, és az egészet átforraljuk.
Ezt a szószt öntjük rá a húsra, és még egyszer együtt is átforraljuk.
Hasábburgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre