Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros sült hús

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8-10 evőkanál mustár
  • bors
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A karajt gyengéden kiklopfoljuk, sózzuk és erőteljesen megborsozzuk. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Kisebb méretű zománcozott tepsibe tesszük, és mindkét oldalát vastagon megkenjük mustárral. A visszamaradt olajat aláöntjük, fokhagymát nyomunk a hússzeletekre, a tejföl felét is egyenletesen elkenjük rajtuk.

Fóliával szorosan lezárjuk, majd sütőben puhára pároljuk. Amikor a hús már puha, fólia nélkül zsírjára sütjük, majd a hússzeleteket kivesszük.

A tepsiben maradt mustáros-tejfölös egyveleget a tűzre tesszük, meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a tejföl másik felét, és az egészet átforraljuk.

Ezt a szószt öntjük rá a húsra, és még egyszer együtt is átforraljuk.

Hasábburgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Elkészíthetjük csirke- vagy pulykamellből, azzal is nagyon finom.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss