A sertésdiót felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát beborsozzuk, sózzuk, mustárral bekenjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és lefedve éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket tepsibe rakjuk, rálocsoljuk az olívaolajat. Félbevágjuk a megmosott, pucolatlan fokhagymát, és a vágott felével felfelé a hús közé tesszük.
Fóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még 45 percig, miközben meglocsolgatjuk az alatta lévő olajjal.
A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és belerakjuk egy lábasba, majd megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és rászeleteljük a vajat. Forrástól számított 7 percig főzzük. Ezután tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Tálaláskor a krémesre sült fokhagymát – ami könnyen kinyomható a héjából – külön tányérra tesszük, a húshoz és a tejszínes burgonyához kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre