Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros sertésdió tejszínes burgonyával

MME MME
4/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A sertésdiót felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát beborsozzuk, sózzuk, mustárral bekenjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és lefedve éjszakára a hűtőbe tesszük.

2.

Másnap a hússzeleteket tepsibe rakjuk, rálocsoljuk az olívaolajat. Félbevágjuk a megmosott, pucolatlan fokhagymát, és a vágott felével felfelé a hús közé tesszük.

3.

Fóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még 45 percig, miközben meglocsolgatjuk az alatta lévő olajjal.

4.

A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és belerakjuk egy lábasba, majd megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és rászeleteljük a vajat. Forrástól számított 7 percig főzzük. Ezután tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

5.

Tálaláskor a krémesre sült fokhagymát – ami könnyen kinyomható a héjából – külön tányérra tesszük, a húshoz és a tejszínes burgonyához kínáljuk. 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss