Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros pulyka kuszkusszal

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg kuszkusz
  • 25 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 1,5 dl főző tejszín
  • 2 ek mustár
  • 2 csapott tk étkezési keményítő
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • snidling a díszítéshez

Elkészítés

    1. Egy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, majd nagy lángon, forgatva kérget sütünk a pulykacsíkokra. Ezután kiszedjük a lábasból, és letakarva félretesszük.
    2. Egy lábasba tesszük a megtisztított, felaprított fokhagymát és a meghámozott, fél karikákra vágott répát. Összeforgatjuk, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, majd nagy lángon elpárologtatjuk az alkoholt. A pulykacsíkokat visszatesszük a lábasba, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, és addig főzzük, amíg a hús és a répa is megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
    3. A körethez a kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük, és felöntjük 4 dl forrásban lévő vízzel. Megsózzuk, átkeverjük, és hagyjuk állni 20 percig. Ezután hozzákeverjük a maradék olívaolajat és a lecsepegtetett kukoricát.
    4. A tejszínt kikeverjük a mustárral. A keményítőt simára keverjük egy kevés hideg vízben, majd a mustáros tejszínhez öntjük, és a megpuhult húshoz adjuk, majd kevergetve besűrítjük a mártást. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Aprított friss petrezselymet forgatunk a kuszkuszhoz. A pulykaragu mellé tálaljuk, egy kevés aprított snidlinggel megszórva. 

      PULYKÁS FINOMSÁGOK HÉTKÖZNAPOKRA: 100 KIPRÓBÁLT RECEPT! >>> 

      CSIRKE, KACSA, LIBA, PULYKA - MELYIK SZÁRNYAS MIÉRT EGÉSZSÉGES? >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Csigó Zita

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Mustáros pulyka kuszkusszal recept?


Magazin