Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros pulyka kuszkusszal

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A mustáros pulyka elkészítéséhez egy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, majd nagy lángon, forgatva kérget sütünk a pulykacsíkokra. Ezután kiszedjük a lábasból, és letakarva félretesszük.
  2. Egy lábasba tesszük a megtisztított, felaprított fokhagymát és a meghámozott, fél karikákra vágott répát. Összeforgatjuk, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, majd nagy lángon elpárologtatjuk az alkoholt.
  3. A pulykacsíkokat visszatesszük a lábasba, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, és addig főzzük, amíg a hús és a répa is megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  4. A körethez a kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük, és felöntjük 4 dl forrásban lévő vízzel. Megsózzuk, átkeverjük, és hagyjuk állni 20 percig. Ezután hozzákeverjük a maradék olívaolajat és a lecsepegtetett kukoricát.
  5. A tejszínt kikeverjük a mustárral. A keményítőt simára keverjük egy kevés hideg vízben, majd a mustáros tejszínhez öntjük, és a megpuhult húshoz adjuk, majd kevergetve besűrítjük a mártást. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  6. Aprított friss petrezselymet forgatunk a kuszkuszhoz. A pulykaragu mellé tálaljuk, egy kevés aprított snidlinggel megszórva. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss