A tarját felszeleteljük, a szeleteket jól kiklopfoljuk, megsózzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük fóliával letakarva.
Másnap egy nagy tepsibe tesszük a kiklopfolt tarjaszeleteket. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ráterítjük a tarjaszeletekre, majd az egészet beborítjuk a baconszeletekkel.
2, 5 dl vizet öntünk alá, majd lefóliázzuk. 180 fokon kb. 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és még 10 percig sütjük, hogy a bacon ropogós legyen.
Rizzsel, rizi-bizivel vagy krumplipürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre