Mustáros pecsenye

Hozzávalók

  • 35 dkg bacon
  • 1 kg tarja
  • 1, 5 dl mustár
  • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 fej fokhagyma (nagyobb)

Elkészítés

    1.

    A tarját felszeleteljük, a szeleteket jól kiklopfoljuk, megsózzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük fóliával letakarva.

    2.

    Másnap egy nagy tepsibe tesszük a kiklopfolt tarjaszeleteket. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ráterítjük a tarjaszeletekre, majd az egészet beborítjuk a baconszeletekkel.

    3.

    2, 5 dl vizet öntünk alá, majd lefóliázzuk. 180 fokon kb. 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és még 10 percig sütjük, hogy a bacon ropogós legyen.

    3.

    Rizzsel, rizi-bizivel vagy krumplipürével tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 8 hónappal ezelőtt
Kicsit sok a másfél óra, de aki ért hozzá annak úgyis átjön. Ezt készítettem ma ebédre. Finom volt!
Bella Mia 8 hónappal ezelőtt
Nem lesz sok az a másfél óra?

Hasonló Receptek

Magazin