Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros-paradicsomos csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál mustár (dijoni)
  • 3 evőkanál mustár (dijoni magos)
  • 12 db paradicsom (cherry)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj (lm)
  • 2 evőkanál lisztkeverék (FreeFrom gm)
  • 4 dl tej
  • 25 dkg sajt (lm reszelve)
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A csirkemellet alaposan megmosom, papirtörlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, eligazgatom és szép sorjában rápakolom a félbe vágott paradicsomokat.
    2. Az olaj at, a vajjal felhevítem, hozzáadom a lisztet és folymatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítek, amihez hozzáadom a sajt kb. 1/3-át, sózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és alaposan elkeverem.
    3. Ha a besamelem elkészült, ráöntöm a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórom a maradék sajttal, lefedem és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. A sütési idő felénél a fedelét eltávolítom és anélkül sütöm tovább.
    4. Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ehhez az ételhez nem kell sok minden, gyorsan össze lehet dobni, be a sütőbe, így nagyon jó szolgálatot tehet az ünnepek alatt. Az esti séta vagy a családi korcsolya után hipp hopp elkészül, mire a család átmelegszik már az asztalon is van az étel.

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin