Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mustáros nyúl confit

default user icon
2 1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 egész nyúl
  • füstölt bacon (almafával füstölt)
  • zöldségek tetszés szerint
  • apró újkrumpli
  • 1 liter zöldség olaj
  • 3 evőkanál liba- vagy kacsazsír
  • őrölt feketebors
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • Mártás:
  • 2 evőkanál mustár (Creole)
  • 6 evőkanál almaecet
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • őrölt feketebors
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a 2 evőkanál almaecetet a mustárral, majd fóliával letakarjuk, és 6 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ez azért szükséges, hogy a mustár érlelődjön, az íze pedig teltebb legyen. A nyulat megtisztítjuk, majd részeire bontjuk (comb, mell, borda). A 4 mellet és a 4 combot alaposan bedörzsöljük a cukorral, a fokhagymával, sózzuk és fűszerezzük az őrölt borssal, majd 1 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. A 4 bordából kettőt vágódeszkára teszünk, és a bordacsontokat késsel föltisztítjuk, aztán az előzőekhez hasonlóan bedörzsöljük a fokhagymával, a cukorral, fűszerezzük, és hozzátesszük a combokhoz.

    Az olaj at és a zsírt lábasba tesszük, és lassú tűzön langyosra melegítjük. A nyúldarabokat a szűzpecsenye kivételével óvatosan lábasba tesszük (az olaj lepje el a darabokat), majd közepes hőfokon, sütőben készre főzzük (úgy 2 óra alatt). Akkor van kész, amikor a combcsontok könnyedén kihúzhatóak. A sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús ne barnuljon meg.

    Amikor a confit elkészül, a nyúldarabokat óvatosan kiszedjük a zsírból, és langyos helyen tároljuk tálalásig. A maradék kettő bordát kicsontozzuk, a szűzpecsenyéket egyenlő részekre, körülbelül 5 centis darabokra szeleteljük, fűszerezzük sóval és borssal, majd a vékony szalonnaszeletekkel betekerjük, és hűtőbe tesszük.

    Közben elkészítjük a mártást: közepes serpenyőben összekeverjük a tojást, a cukrot, a sót és a mustáros keveréket, amit az előzőekben szobahőmérsékleten érleltünk. Fűszerezzük feketeborssal, lassan belekeverjük a tejszínt és a vizet, majd lassú tűzön (állandóan kevergetve) addig főzzük, amíg besűrűsödik (úgy 10 perc után).

    Egy másik, közepes serpenyőben megsütjük a szalonnás nyúldarabokat. A sütéshez használjunk az előzőekben megmaradt zsírból. Amikor készen vagyunk, a darabok két végét hajszálvékonyan levágjuk, hogy szép fehér húst mutassanak.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje.

A képen látható módon tálaljuk, köretnek párolt újkrumplit és párolt zöldséget használjunk.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Vaally
Eddig úgy tudtam a nyúlnak nincs melle!! Mi tartunk nyulat de csak gerincet találtam,\"mell\" elég soványka anyúlon. Vaally
Rantotthus
Az biztos,hogy ezt a receptett se fogom otthon kiprobalni,a vendegloben meg megkostolnam szivesen.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes