Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros hús, ahogy Apa szereti

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • tarja kicsontozva
  • fokhagyma
  • mustár
  • bors
  • tejföl
  • száraz vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A tarjaszeleteket kiveregetjük, sóval, borssal, fokhagymával bedörzsöljük, mustárral bekenjük, és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon. Másnap kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a visszamaradt olajban megpároljuk a gombát, felöntjük egy kevés vörösborral, majd ebben a raguban pároljuk tovább a tarját. Belekeverünk egy pohár tejfölt, egyet rottyan, és kész. Krokett vagy zsemlegombóc illik hozzá, mellé az a bor, amivel főztünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Brumibaby
Azért nem adtam meg semmilyen mennyiséget, mert ennek nincs igazi jelentősége, pl. akár gomba nélkül is el lehet készíteni. MI a piacon és a bevásárlóközpontokban kapható termesztett csiperkét használjuk, ha kapunk, akkor barna csiperkét, de a vadon termő gombák (szegfű-, vargánya, őzláb-) sokkal aromásabbak. És lehet persze gombakonzervvel is, ha valaki szereti - mi nem:-(. Egyébként vagy a Mindmegette alakította át a recept nevét, vagy én írtam tévesen, de tartozom Apának azzal, hogy itt megörökítem: ez az ő receptje, tehát helyesen: ahogy Apa készíti és mi szeretjük (ami persze nem valami frappáns név egy receptnek) :-)
zizzi32
Ha jol latom a tobbi hozzavaloknal is megadva hany deka kell, de nem is fontos, anelkul is el lehet ezt kesziteni! A gombafajta se szamit, hogy nincs megadva, szerintem izles szerint van az is-)
bogdana
A szövegben szereplő gomba a hozzávalók közül kimaradt, így nem lehet tudni, hogy hány dkg-ra van szükség, és milyen gombáról van szó.

Hasonló Receptek