Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros göngyölt pecsenye

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Teljesen kicsontozunk egy szép, tömör, sovány rövidkarajt, és úgy vágjuk be, hogy széthajtva egy darab ujjnyi vastag, nagy téglalapot kapjunk. Megsózzuk, pirospaprikával bedörzsöljük, majd az egyik oldalát mustárral alaposan megkenjük.

Összegyúrunk 25 dkg darált sertéshúst 1 nyers tojással, 2 evőkanál tejföllel, 2 gerezd tört fokhagymával, 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, sóval, őrölt borssal.

Egyenletesen a megmustározott hússzeletre kenjük, az egészet felgöngyöljük, zsineggel átkötjük, és 2 evőkanál olajon körös-körül átsütjük.

Ha kész, egy kevés vizet öntünk alá. A levébe 1 babérlevelet, néhány szem borsot, 1 fej vöröshagymát, 1 db paradicsomot és 1 evőkanál mustárt rakunk. Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk
a pecsenyét. Végül a sütőben szép pirosra sütjük.

Felszeletelés előtt a zsineget lebontjuk róla, és vágódeszkán 5 percig pihentetjük, így könnyebben tudjuk majd felszeletelni. Tálra fektetjük a hússzeleteket, és rászűrjük a forró levét.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss