Mustáros-gombás hús

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg hús (bármilyen lehet: csirke, disznó, borjú, marha)
  • 30 dkg gomba
  • bors
  • tárkony porrá őrölve (kb. annyi, mint a borsból)
  • 8 evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát kevés olajon üvegesre dinsztelem, a húst apróra vágva ráteszem és fehéredésig keverem, majd befedem és kis lángra teszem a tüzet. A gombat megpucolom és apróra vágom, leöblítem és egy szűrőn hagyom lecsurogni. Amikor a hús lefőtte a levét, fűszerezem sóval, borssal, tárkonnyal, citrommal, majd beleteszem a gombát. (A hústól függően kell főzni: amikor puha, akkor kész) A végén beleteszem a mustárt, jól elkeverem, majd ráöntöm a tejszínt. Egyet rottyan és kész. Rizzsel, tésztával, krumplipürével kínáljuk.

Megjegyzés

Használhatunk gombakonzervet is. Az összes hozzávalót lehet variálni ízlésnek megfelelően. Neki is köszönjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Krasnyánszkiné Szőke Zsuzsa 5 évvel ezelőtt
Gratulálok a a recept \"feltalálójának\"! Mind ezt 30 perc alatt elkészíteni????? Remélem nem Serényi Zsolt, vagy Bede Róbert szakácsmesterek állították elő eme terméket. Egyetértek az előttem hozzászólókkal.
Szajkó Sándorné 6 évvel ezelőtt
Szerintem se egyezik a fotó és az étel. Ez a valami sütőben sült.
makutyi70 6 évvel ezelőtt
Ez az étel biztosan így néz ki?

Hasonló Receptek

Magazin