Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros-gombás csirkemáj

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, lerázzuk róla a vizet, és egy mélyebb tepsire rakosgatjuk. A gombát is mossuk, felszeleteljük, szintén a tepsire szórjuk. A szalonnát kisebb daraboka vágjuk, rászórjuk a májra és a gombára. A vöröshagymát is megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük, a fokhagymával ugyanígy járunk el, mehet a tepsibe. A paprikát mossuk, felkarikázzuk, szintén a tepsibe szórjuk. A hozzávalókat rozmaringgal, kakukkfűvel (a gomba miatt) és majorannával (a máj kedvéért) megfűszerezzük, kicsit összekeverjük. Aláöntünk bő fél dl vizet. Egy tálkában összekeverjük a tejfölt, a mustárt és az olajat, majd egyenletesen a tepsi tartalmára locsoljuk.

Beborítjuk alufóliával, majd 180 fokra állított, még hideg sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Levesszük az alufóliát, és 10-15 percig pirítjuk, vigyázzunk, hogy a máj ki ne száradjon.

Köríthető rizzsel, hajdinával, kölessel, de egyszerűen kenyérrel is kiadós és finom.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss