Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros-gombás csirkemáj

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj (szívvel vagy anélkül)
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fehérhúsú paprika
  • 5 nagy fej csiperkegomba
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • majoranna
  • bő fél dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, lerázzuk róla a vizet, és egy mélyebb tepsire rakosgatjuk. A gombát is mossuk, felszeleteljük, szintén a tepsire szórjuk. A szalonnát kisebb daraboka vágjuk, rászórjuk a májra és a gombára. A vöröshagymát is megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük, a fokhagymával ugyanígy járunk el, mehet a tepsibe. A paprikát mossuk, felkarikázzuk, szintén a tepsibe szórjuk. A hozzávalókat rozmaringgal, kakukkfűvel (a gomba miatt) és majorannával (a máj kedvéért) megfűszerezzük, kicsit összekeverjük. Aláöntünk bő fél dl vizet. Egy tálkában összekeverjük a tejfölt, a mustárt és az olajat, majd egyenletesen a tepsi tartalmára locsoljuk.

    Beborítjuk alufóliával, majd 180 fokra állított, még hideg sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Levesszük az alufóliát, és 10-15 percig pirítjuk, vigyázzunk, hogy a máj ki ne száradjon.

    Köríthető rizzsel, hajdinával, kölessel, de egyszerűen kenyérrel is kiadós és finom.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin